Accesorii ferestre

Atunci când de gândim la o casă, principalele lucruri care ne atrag atenția sunt ușa și ferestrele. Mai nou, în România, ferestrele cu geamuri termopan au un adevărat avânt, cu toate că nici aum consumatorul de rând nu știe toate informațiile necesare alegerii corecte a ferestrelor.

Specialiștii sunt de părere că durata de viață a unei ferestre de calitate trebuie să fie de 25 de ani, dar cum la noi se cer în special lucruri ieftine, sfertul de veac de rezistență al ”ochilor spre lume” ai locuinței se diminuează foarte mult.

Ferestrele și ușile din tamplarie PVC cu geam termopan au posibilitatea să fie dotate cu o gamă largă de accesorii. Acestea au în primul rând scopul de a spoi confortul și accesibilitatea, la care se adaugă. De aceea este importantă integrarea acestora în stilul de design al interiorului locuinței dumneavoastră, fără a face rabat însă de la randamentul termic. Aceste accesorii sunt disponibile în diferite nuanțe de imitație lemn, albe sau colorate, iar în rândurile care urmează vom încerca să vă vorbim, pe scurt, despre fiecare.

Accesorii ferestre - pervazul

Din păcate, nu toată lumea optează pentru pervaz atunci când își montează un geam termopan nou. Nimic mai greșit, după cum ne spun specialiștii - nu trebuie să lipsească

Deși nu-i găsiți o utilitate prea mare și considerați că vă descurcați foarte bine și fără acest accesoriu, vă spunem că este indispensabil pentru că ajută la scurgerea mai bună apei de pe geam, care nu ajunge astfel pe perete. Specialiștii recomandă că dacă doriți să cumpărați și să vă montați o fereastră nouă, să nu vă zgârciți, chiar dacă este prețul este mai mare atunci când este inclus și pervazul, pentru că în caz contrar s-ar putea să regretați. Partea de jos a geamului este cea mai vulnerabilă la condițiile meteorologice, iar eventualele probleme pot fi evitate prin montarea pervazului atât în interior, cât și în exterior.

Mucegaiul, o problemă cu rezolvări simple!

Mulți dintre cei care și-au montat ferestre termopan spun că în încăperi a început să apară mucegai. Problema nu ține de geamul termopan, ci mai degrabă de obiceiurile noastre ale consumatorilor, remarcă specialiștii. „Geamul termopan izolează, așadar aerul nu circulă așa cum ar trebui. Din fericire pe piață se găsesc tot felul de dispozitive de aerisire, prin care se pot evita neplăcerile cauzate de mucegai. Îi sfătuiesc pe cumpărători să ceară sfatul specialiștilor și să și țină cont de aceste sfaturi” – a conchis Bartok Árpád.

Accesorii ferestre - feronerie securizată-antifurt

Accesorii ferestre ar trebui să includă și feronerie securizată-antifurt. Nimeni nu-și dorește ca hoții să râvnească la cele din casă, dar din păcate, numărul jafurilor din locuinţe, cauzate de spargerea cercevelei, este pe untren ascendent. Dacă vreți să fiți liniștit, și a vă asigura și altfel securitatea locuinţei, în afară de sistemul de alarmă, atunci poate ar trebui să luați în calcul și montarea de feronerie antiefracţie. Sistemele antifurt sunt prevăzute cu blocatori perimetrali speciali care împiedică deschiderea ferestrelor sau uşilor chiar daca acestea sunt forţate repetat. Ele au un grad ridicat de securizare şi exclud pătrunderea infractorilor în locuinţe.

Accesorii ferestre  - mâner din aluminiu cu blocator

Mânerele din aluminiu cu blocator se instalează pe geamuri sau pe uşi și au rolul de a asigura un grad sporit de securitate. De asemenea, acestea limitează manevrarea involuntară, spontană sau nedorită a uşilor şi geamurilor. Acest lucru este foarte util atunci când în locuință sunt și copii mici, care sunt precum argintul-viu și foarte curioși. Prin acest mâner veți fi liniștit pentru că astfel nu se permite accesul acestora la acționarea geamurilor. Iar dacă locuința dumneavoastră este situată la ultimele etaje ale blocului, atunci suntem convinși că știți exact la ce ne referim.

Accesorii ferestre - plasele contra insectelor

Atunci când vine vara, putem aprecia cu adevărat avantajele plaselor anti insecte ca fiind unele dintre cele mai bune accesorii pentru fereastră. De obicei, plasele anti insecte sunt confecţionate din fibre de sticlă rezistentă, iar rama – din aluminiu vopsit în câmp electrostatic. Avantajele acestora se referă la faptul că sunt rezistente la umiditate şi la variaţii de temperatură, nu se deformează şi nu se decolorează, pot fi uşor demontate şi instalate la loc, se curăță foarte ușor.

Accesorii ferestre - cremonul

Atunci când vorbim despre accesorii ferestre, mânerul obișnuit sau cremonul este acela care oferă un design deosebit, clasic, elegant al ferestrei, la care se adaugă și o manevrabilitate uşoară şi de durată. Acest accesoriu poate fi în diferite culori, astfel încât să se asorteze perfect ferestrei și casei dvs.

Accesorii ferestre - sisteme de microventilație

Pentru a permite evacuarea umidității din locuință, cea care este responsabilă de apariția mucegaiului există un accesoriu al ferestrei cu care nu veți da greș niciodată. Ne referim aici la faptul că trebuie să echipați ferestrele locuinței dumneavoastră cu o grilă higroreglabilă. Fără spații libere, etanșe și bine izolate, ferestrele îmbunătățesc confortul termic al locuinței. Cu toate acestea, lipsa circulației aerului proaspat duce la creșterea nivelului umidității, care la rândul său poate duce la apariția condensului și a mucegaiului. Dacă vă montați un astfel de accesoriu al ferestrei, nu mai este nevoie să deschideți ferestrele pentru aerisire. Veți avea în permanență aer proaspăt, natural, sănătos și veți economisi energie termică deoarece ventilația se face automat. Nu vă faceți griji în ceea ce privește consumul de energie electrică, funcționarea acestui dispozitiv se face fără nici un consum de electricitate. Montajul se face prin executarea unor canale frezate atât pe partea mobilă cât și în tocul ferestrei, fără a afecta armătura sau garniturile profilului.

Accesorii ferestre șic

Dacă tot ne referim la accesorii ferestre, tot aici am putea include de exemplu și jaluzelele, draperiile sau rulourile, adică tocmai acele mici detalii care vin să vă ajute când este vorba de confortul și design-ul casei dumneavoastră

Accesoriile pentru ferestre, alese cu multă inspiraţie, pot fi un instrument foarte eficient pentru a pune accent pe anumite detalii din cameră. Vom vorbi pe scurt și despre acestea.

Perdelele

Nişte perdele lungi, într-o singură culoare sunt alegerea perfectă pentru a pune în valoare un design al camerei ce se vrea simplu şi de bun gust. Vremurile în care perdelele încărcate erau dovada supremă a eleganței și a situației materiale a celui care locuia acolo au apus de mult. În prezent, dacă îți dorești ceva de bun gust, optează pentru perdele mai simple şi mai puţin costisitoare, pentru a investi mai mult în mobilier sau în accesorii interioare mai importante. Vei vedea că și  din afară se vede simplu şi frumos, iar în interorul casei aspectul va fi aproape la fel ca în jurnalele de modă, dacă reuşeşti să nu aglomerezi prea multe stiluri de decorat.

Jaluzele din materiale organice

În zilele noastre, la mare cinste sunt produsele din materiale organice. De aceea, de ce să nu fiți puțin mai altfel și să alegeți drept accesorii pentru ferestre nişte jaluzele din trestie, din bambus sau chiar din bumbac organic. Prețul lor nu este chiar așa de mare cum ai fi tentat să crezi, așa cî nu ai niciun motiv să nu alegi să îţi decorezi ferestrele numai cu nişte jaluzele simpatice şi la modă, uşor de asortat cu alte decoraţiuni din fiecare cameră în parte.

Dacă totuși nu găsiți astfel de produse în orașul dumneavoastră și opțiunea dumneavoastră se îndreaptă tot spre jaluzelele clasice, nu vă faceți griji. Cu astfel de accesorii pentru ferestre, veți obține un decor elegant al ferestrei, lumina solară nu va inunda locuința și veți avea și protecție împotriva căldurii.

Accesorii colorate pentru ferestre

Dacă ești o persoană exuberantă, iar culorile fac parte din viața ta, știind cum să le armonizezi în acest fel încât, deși neobișnute, sunt dovada unui bun gust desăvârșit, atunci poate îţi doreşti ca şi accesoriile pentru ferestrele casei tale să fie măcar puţin colorate. Specialiștii în amenajări interioare chiar încurajează alegerea materialelor colorate (unicolore sau multicolore, cu sau fără imprimeu) pentru accesoriile pentru ferestre, indiferent că îţi doreşti perdele, jaluzele, panouri sau altceva.

Imprimeurile pentru accesoriile pentru ferestre le vei alege, preferabil, în funcţie de personalitatea ta, dar şi de designul ales pentru restul camerei.

Rulouri exterioare

Atunci când ne gândim la accesorii ferestre, nu trebuie să uităm de rulourile exterioare. Acestea au avantajul că împiedică pătrunderea luminii în încăpere şi asigură o izolare termică şi fonică bună. De obicei, sunt fabricate din profil de aluminiu acoperit cu strat de poliester. Profilele din aluminiu au anexat pe partea interioară un element din material, ce limitează pătrunderea căldurii excesive în mansardă. Rulourile au avantajul că se instalează uşor din interiorul încăperii, și nu necesită ieşirea pe acoperiş. Sunt disponibile în culori diferite, ceea ce face că acestea să se combine perfect cu nuanțele de culori ale bordurilor izolatorii.

Accesoriile pentru ferestrele trebuie să combine elemente decorative și funcționale. De aceea, nu ezita și cumpară accesorii exterioare și interioare pentru ferestrele locuinței tale. Ele creează o ambianţă plăcută şi ajută în manevrarea ferestrei, permit intrarea luminii doar atât cât trebuie, protejând totodată încăperea de pătrunderea din exterior, şi prelungind durata de utilizare a ferestrei.

 

Sorry, no posts matched your criteria.