Cum să alegi firma de arhitectură potrivită pentru proiectul tău

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Dacă ai în plan o nouă construcție sau un proiect de renovare a unei clădiri, alegerea unei firme de arhitectură potrivite este foarte importantă. Indiferent de ambițiile tale de a obține un lucru măreț, dacă mergi pe mâna unor specialiști buni îți poți transforma viziunea în realitate. O societate specializată în astfel de servicii va putea crea un design adaptat nevoilor tale și ideilor tale, primul pas spre o construcție impresionantă. Iată câteva aspecte pe care trebuie să le iei în considerare ca să alegi o companie de arhitectură ideală pentru proiectul tău.

Sursa foto: https://p0.piqsels.com/preview/59/801/201/architect-architecture-build-building.jpg

Stabilește-ți propriile așteptări legate de proiect

Primul pas de care trebuie să ții cont, atunci când îți dorești să lucrezi cu o companie specializată, este să îți definești propriile așteptări legate de proiectul tău. În general, o relație profesională se bazează pe colaborare, dialog, date exacte și discuții pe termen lung, nu pe delegarea unor probleme. Nu doar firma de arhitectură are îndatoriri în acest sens. Și tu trebuie să știi cum să-ți prezinți ideile, pentru a-ți atinge obiectivele.

Ține cont de experiența firmei

Experiența companiei reprezintă un criteriu important de departajare. De exemplu, poți lua în considerare faptul că o societate mai veche pe piață s-ar putea să fie suprasolicitată, în timp ce o companie mai nouă și cu puțin clienți va putea dedica mai mult timp proiectului tău. Pe de altă parte, experiența unor „veterani” nu este deloc de neglijat, ținând cont că, de-a lungul timpului, firma a întâlnit diferite situații. Însă și „tinerii” pot veni cu idei moderne și un stil inovator. Prin urmare, depinde foarte mult de ceea ce îți dorești și de unghiul din care privești experiența unei firme de arhitectură.

Ia în considerare recomandările altor persoane

Dacă vrei să-ți formezi o opinie despre o companie, solicită părerile unor persoane care sunt de încredere. Feedbackul pe care îl oferă clienții este deosebit de util în găsirea arhitectului potrivit. De asemenea, întreabă-ți prietenii, apropiații sau familia despre firmele de arhitectură pe care le recomandă și încearcă să ții cont și de opiniile lor, atunci când iei o decizie finală.

Află ce servicii oferă compania

Firmele de arhitectură combină elemente de artă și de design, dar, pot oferi și alte servicii care să-ți fie de folos. Așadar, caută informații firme online și verifică obiectul de activitate al societăților pe care vrei să le angajezi. Unele companii pot oferi servicii de design ori servicii complete de proiectare, respectiv, întocmirea proiectului, a documentației de obținere a avizelor și pregătirea actelor pentru autorizația de construcție. Totodată, arhitectul trebuie să aibă drept de semnătură ca să ofere siguranță, calitate și garanție pentru serviciile pe care le prestează.

Verifică proiectarea construcției în 3D

Mai mult ca sigur ți-ai dori să-ți faci o idee de ansamblu despre cum va arăta, în realitate, proiectul dorit. Așadar, este esențial ca firma să lucreze cu programe de proiectare 3D ca să coreleze arhitectura, structura și instalațiile proiectului și pentru a putea descoperi eventualele neconcordanțe. În concordanță cu proiectarea tridimensională, firma de arhitectură poate simula, prin programele de randare, diferite variante de finisare a construcției finale. Mai precis, încă din faza de proiect, poți crea un buget realist referitor la întreaga lucrare.

Acordă atenție portofoliului de lucrări

Câteva exemple anterioare te pot ajuta să stabilești mai ușor dacă poți colabora cu o anumită firmă de arhitectură. Portofoliul de lucrări finalizate îți va arăta stilul companiei, ce elemente distinctive ies în evidență sau cum a fost materializată o viziune artistică.

Ai grijă să afli costul serviciilor

Încă de la început, trebuie să închei un contract clar și complet cu firma de arhitectură unde să fie prezentate lucrurile ce urmează a se realiza și în ce condiții. Deși discuțiile nu trebuie să înceapă de la bani, nu ignora acest aspect și ia în calcul toate costurile practicate de companie. Uneori, poate fi vorba de un preț per proiect, alteori, de un tarif pe oră sau un procent din costurile totale ale investiției. Prin urmare, asigură-te că prețul este unul realist și se încadrează în bugetul tău.

Cele mai bune firme de arhitectură sunt cele care îți pot crea de la început un plan adaptat nevoilor și bugetului tău. De asemenea, adaptabilitatea este o calitate esențială, mai ales că provocările apar pe măsură ce sunt demarate lucrările. Indiferent de ce construiești, clădirea trebuie să fie aspectuoasă și funcțională, așa că alege să lucrezi cu profesioniști!

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *